Tagliatelle med røkelaks

Italia er et land med sterke mattradisjoner. Hva hadde livet vært uten pizza og pasta? I denne retten møtes det italienske kjøkken og gode norske råvarer.

Gratinert torsk Tunfisksalat
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
700 g tagliatelle
Pastasaus:
8 stk store tomat
40 g smør
2 båt hvitløk
8 stk sjalottløk
1 dl kremfløte
2 dl matfløte
400 g røkelaks , i terninger
5 ss hakket tørket dill
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen 'al dente' i en stor gryte fosskokende vann tilsatt salt, mens du lager pastasausen.

    Pastasaus:

  2. Skjær et lite kryss i bunnen av hver tomat. Ha dem i kokende vann i 1 - 2 minutter, og legg dem så rett over i kaldt vann. Flå dem fra krysset og nedover.
  3. Skjær tomatene i to og ta ut kjernene. Skjær de deretter i små biter.
  4. Finhakk hvitløk og skjær løk i biter.
  5. Smelt smør i en stor panne og tilsett tomat, hvitløk og løk. Surr det hele i noen minutter til løken er blank og tomatene møre.
  6. Skjær røkelaksen i terningen. Tilsett fløten og røkelaks til sausen, og gi det hele et raskt oppkok.
  7. Smak til med salt og pepper før servering. Ha sausen over pastaen med hakket dill før servering.