Lam og chorizo empanadillas

Empanadillas er en mindre versjon av Empanadas. I disse kan du få brukt litt av lammekjøttet som er igjen etter påskesteken. 

Spekeskinke med asparges og melon Tex Mex wraps
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
Deig:
450 g hvetemel
90 ml olivenolje
3 ts sitronsaft
2 ½ dl melk
Fyll:
2 ts olivenolje
1 stk liten løk
2 båt hvitløk
2 ss tomatpuré
150 g finhakket grytekjøtt av lam uten bein , eller lammekjøttdeig
85 g chorizopølse
1 ss finhakket sorte oliven
½ dl kyllingkraft
salt og pepper
60 g parmesan eller annen fast ost
1 stk egg

Fremgangsmåte

Deig:

  1. Bland hvetemel, olivenolje, sitronsaft og melk i en foodprosessor og kjør ingrediensene til de samles. 
  2. Ta deigen ut på en benkeplate og elt deigen til den blir glatt og smidig.
  3. La deigen hvile i minimum 10 minutter.

    Fyll:

  4. Varm olje i en høy stekepanne/kjele og tilsett finhakket løk og hvitløk. Surr det hele på middels varme til løken er blank og myk.
  5. Tilsett tomatpuré og la det surre under omrøring i et par minutter.
  6. Tilsett de øvrige ingrediensene, unntatt osten og la det hele småkoke under omrøring i ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper og la fyllet bli kaldt.
  7. Fyllet kan også lages dagen i forveien.
  8. Sett stekeovnen på 200 ºC.
  9. Del deigen i to. Legg bakepapir med litt mel på, både over og under deigen, og kjevle den ut til den er ca 2 mm tykk. Trykk ut rundinger med en diameter på ca 8,5 cm.
  10. Legg en god ts med fyll på den ene halvsiden av rundingen og legg litt revet ost på toppen. Brett over den andre halvdelen og trykk kantene på halvmånene godt sammen med en gaffel.
  11. Pensle empanadillasene med sammenpisket egg før steking.
  12. Empanadillasene stekes i 15 minutter, til de har fått en gyllen farge.