Ostemillefeuilles

Millefeuille er fransk og betyr 'tusen lag'. Beskrivelsen brukes om retter hvor man legger maten i flere lag. I land som Frankrike og USA blir Millefeuille som oftest brukt som navn på kaker som ligner Napoleonskake.

Sitrusmarinert ostetapas Grønnsakswraps med feta
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
200 g revet gulost (eks edamer eller Jarlsberg)
50 g parmesan , revet
2 ts hvetemel
½ ts pepper , knust
1 glass soltørkede tomater
8 skive spekeskinke (eller parmaskinke)
50 g frisk basilikum

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 210 °C.
  2. Bland ost, mel og pepper.
  3. Legg en stor skje av blandingen på en bakepapirkledd plate og stek de i ovnen i 10 - 12 minutter, til de er gyllen og sprø. Du trenger 3 ostemillefeuilles per person. Avkjøl.
  4. Skjær tomat, skinke og basilikumblader i strimler.
  5. Legg maten på en tallerken. Start med en sprø osteskive, legg på strimler av tomat, skinke og basilikum, deretter en ostemillefeuilles og en nytt lag med fyll. Avslutt med millefeuilles. 
  6. Drypp over litt olivenolje ved servering.