Gratinerte grønnsaker med ostesaus

En deilig rett som både kan spises alene eller som tilbehør til middag.
Skinkegrateng Auberginegrateng
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
Ostesaus:
1 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl lettmelk
1 stk eggeplomme
1 dl revet gulost
1 ts salt
½ ts pepper
1 ts muskatblomme , revet
Gratinering:
150 g blomkål
100 g purre
150 g brokkoli
150 g gulrot
1 dl revet gulost

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen 250 °C.
  2. Smelt smør i en kjele, rør inn mel og spe med melk, litt om gangen. Rør sausen jevn mellom hver gang for å unngå klumper. La sausen småkoke i ca 5 minutter - rør av og til.
  3. Ta kjelen av platen og bland i eggeplommen og osten. Smak til med salt, pepper og eventuelt revet muskat.
  4. Skjær grønnsakene i biter og kok de lett. Ha de i en ildfast form og hell sausen over. Dryss på revet ost og gratiner formen midt i ovnen i 10 - 15 minutter.
    Kokkens tips

    Tilsetter du biter av kylling eller skinke i formen kan den fint serveres som en egen rett, gjerne med grovt brød ved siden av. Gratinerte grønnsaker passer både til kjøtt og fisk, og du trenger ikke saus i tillegg.