Ostepai med kvargbunn

Pai er godt både som en smårett og som en hovedrett. Denne er fylt med vårløk og bacon.
Ostepai med salat Pai med vårløk og ost
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

Paiskall:
3 ½ dl hvetemel
60 g smør
1 ½ dl kvarg naturell (f.eks Kesam) , gjerne mager
½ ts salt
2 ss vann
1 stk løk
1 ss meierismør
150 g bacon i biter
1 stk vårløk
250 g vellagret ost
4 stk egg
2 ½ dl matfløte
2 ss frisk gressløk

Fremgangsmåte

Paiskall:

  1. Bland alle ingrediensene til paiskallet i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig ca 30 minutter.
  2. Sett stekeovnen på 200 °C.
  3. Kjevle deigen ut til den passer paiformen (paiform ca 24 cm i diameter), og trykk den godt til bunn og opp langs kanten. Prikk den med en gaffel. 
  4. Forstek paiskallet i 15 minutter.

    Fyll:

  5. Hakk løk og surr den blank i smør .
  6. Sprøstek baconbitene.
  7. Kutt opp vårløken i små biter.
  8. Bland sammen egg, fløte og gressløk.
  9. Fordel løk, baconbiter og vårløk i det forstekte paiskallet. Dryss osten over og hell over eggeblandingen. Stek paien videre til eggeblandingen er stivnet ved 180 °C i ca 20 minutter.
  10. Server paien lunken med en frisk salat.