Ostepai med soltørket tomat

En nydelig pai med smak av Italia. Perfekt til både hverdag og fest.
Pai med kylling og sopp Ost- og skinketortilla
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
Paideig:
100 g smør
3 dl hvetemel
2 ss vann
Fyll:
3 stk egg
3 dl matfløte
½ ts salt
1 ts frisk timian
1 dl parmesan
2 ½ dl revet gulost (f. eks. Cheddar)
4 stk soltørkede tomater
1 ss pinjekjerner
Garnering:
6 stk sorte oliven
100 g parmaskinke
6 stk cherrytomat, rød
6 stilk frisk timian

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til paideigen i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet.
  2. La deigen ligge kjølig i ca 30 minutter.
  3. Sett stekeovnen på 200°C.
  4. Kjevle deigen ut til den passer paiformen, ca 24 cm i diameter. Prikk med en gaffel. La den hvile i kjøleskapet i ca 15 minutter. Forstek paiskallet i 15 minutter.
  5. Visp sammen egg, fløte, salt og timian, og hell eggeblandingen i paiskallet. Legg på revet ost og soltørkede tomater.
  6. Stek paien midt i ovnen i 20 minutter. Strø på pinjekjerner mot slutten steikingen.
  7. Ta paien ut og legg på oliven, parmaskinke, sherrytomater og timian.