Ostepai med soltørket tomat

En nydelig pai med smak av Italia. Perfekt til både hverdag og fest.
Pai med bacon og ost Ostepai med kvargbunn
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
Paideig:
100 g smør
3 dl hvetemel
2 ss vann
Fyll:
3 stk egg
3 dl matfløte
½ ts salt
1 ts frisk timian
1 dl parmesan
2 ½ dl revet gulost (f. eks. Cheddar)
4 stk soltørkede tomater
1 ss pinjekjerner
Garnering:
6 stk sorte oliven
100 g parmaskinke
6 stk cherrytomat, rød
6 stilk frisk timian

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til paideigen i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet.
  2. La deigen ligge kjølig i ca 30 minutter.
  3. Sett stekeovnen på 200°C.
  4. Kjevle deigen ut til den passer paiformen, ca 24 cm i diameter. Prikk med en gaffel. La den hvile i kjøleskapet i ca 15 minutter. Forstek paiskallet i 15 minutter.
  5. Visp sammen egg, fløte, salt og timian, og hell eggeblandingen i paiskallet. Legg på revet ost og soltørkede tomater.
  6. Stek paien midt i ovnen i 20 minutter. Strø på pinjekjerner mot slutten steikingen.
  7. Ta paien ut og legg på oliven, parmaskinke, sherrytomater og timian.