Pai med bacon og ost

Pai holder seg fint noen dager i kjøleskapet. Den er deilig som restelunsj også.
Pai med kantarell Ostepai med soltørket tomat
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

12
Paiskall:
3 ½ dl hvetemel
60 g smør
½ ts salt
2 ss vann
Fyll:
1 stk løk
1 ss meierismør
150 g bacon , i biter
1 stk vårløk
4 stk egg
2 ½ dl matfløte
2 ss frisk gressløk
1 ½ dl mager kvarg (f.eks mager Kesam 1 % fett)
250 g vellagret ost , revet

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til paiskallet i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig ca 30 minutter.
  2. Sett stekeovnen på 200 °C.
  3. Kjevle deigen ut til den passer en paiform på ca 24 cm i diameter. Trykk den godt til bunnen og opp langs kanten. Prikk med en gaffel. La den hvile i kjøleskapet i ca 15 minutter.
  4. Forstek paiskallet på  i 15 minutter.
  5. Surr løken blank i smør og sprøstek baconbitene. Kutt opp vårløken i små biter.
  6. Bland egg, fløte og gressløk. Fordel løk, baconbiter og vårløk i det forstekte paiskallet. Dryss osten over og hell over eggeblandingen.
  7. Stek paien videre i ovnen ved 180 °C i ca 20 minutter, til eggeblandingen er stivnet på 
  8. Server paien lunken med en frisk salat.