Pai med røkelaks og geitost

En god og smakfull pai, som kan serveres både varm og kald.
Osteterter Pai med kantarell
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

8
Paibunn:
3 dl hvetemel
150 g smør
3 ss kaldt vann
Fyll:
2 stk vårløk
3 stk egg
3 dl matfløte
1 ts salt
pepper
100 g røkelaks
100 g hvit geitost
3 ss frisk timian

Fremgangsmåte

Paibunn: 

  1. Ha hvetemel, smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel) og vann i en foodprosessor og kjør deigen i ca 10 - 15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Du kan også gjøre det for hånd. Får du den ikke samlet må du tilsette ½ ss vann ekstra. Press deigen forsiktig sammen, til en flat runding.
  2. Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minimum 30 minutter.
  3. Sett stekeovnen på 220 ºC. 
  4. Legg bakepapir med litt mel på, både over og under deigen, og kjevle den ut til den kan dekke både bunn og kanter på en paiform (23 cm i diameter).
  5. Fjern det øverste laget med bakepapir og legg deigen over i formen og trykk den forsiktig inn mot formens kanter. Prikk bunnen med en gaffel og sett den kaldt i nye 15 minutter.
  6. Forstek bunnen i 10 minutter.

    Fyll:

  7. Skjær vårløk i små biter.
  8. Pisk sammen egg og fløte i en bolle og tilsett salt og pepper. Hell blandingen i paiskallet.
  9. Fordel fisken og vårløken i eggeblandingen og legg tynne skiver av geitost på toppen.
  10. Stek paien midt i ovnen på 200 ºC i 35 - 40  minutter.
  11. Server paien kald eller lun med frisk hakket timian og en enkel grønn salat.