Quiche

Quiche, eller ostepai som det også kalles, er en enkel rett som kan nytes både til lunsj og middag. 

Ostepai med bacon
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
Paibunn:
125 g meierismør
200 g hvetemel
2 ss vann
Fyll:
1 stk løk
1 ss meierismør
150 g kokt skinke , røkelaks eller ansjosfilet i små biter
4 stk egg
3 dl melk
2 ss frisk kruspersille
½ ts pepper
250 g revet gulost

Fremgangsmåte

Paibunn:

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca 30 minutter.
  3. Trykk deigen ut i en smurt paiform (ca 24 cm i diameter). Forstek paibunnen i ca 15 minutter.

    Fyll:

  4.  

    Grovhakk og fres løken blank i smør og fordel den i paiskallet sammen med skinke, laks eller ansjos. 
  5. Bland sammen egg, melk, persille og pepper, og hell eggeblandingen over osten.
  6. Stek paien videre ved 180 °C i ca 20 minutter, til eggeblandingen er stivnet.