Lasagne

Opprinnelig fra Italia, men nesten like vanlig nå i det norske kjøkken. Lag den selv fra bunnen av og sett ditt eget preg på retten.

Sommerpizza Minipizza
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
12 stk lasagneplater
Kjøttsaus
2 stk løk
2 ss meierismør
500 g kjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper
½ ts tørket oregano
½ ts tørket basilikum
400 g hermetiske tomater
3 ss tomatpuré
Ostesaus
3 ss meierismør
3 ss hvetemel
5 dl melk
200 g revet hvitost

Fremgangsmåte

Grovhakk løken og fres den i smør i en gryte. Tilsett kjøttdeigen og smuldre den med gaffel. La blandingen steke til kjøttdeigen er lett brunet.

Tilsett salt, pepper, oregano, basilikum, tomater og tomatpuré. La alt koke til en tykk saus. Sett gryten til side.

Smelt smøret til ostesaus, tilsett melet. Spe med melken og la sausen få et oppkok.

Smelt osten (hold av litt til gratinering) i den varme sausen.

Legg lagvis i ildfast form ca 1 ½ l (til en lasagne på 6-8 porsjoner). Legg to lag med kjøttsaus og lasagneplater. Hell ostesausen over. Dryss litt revet ost på toppen. Stek retten i stekeovn ved 200 °C i ca 30 minutter. Server den med salat til.