Pizza med ost og skinke

Hjemmelaget pizza smaker alltid mye bedre enn frossenpizza og er dessuten morsomt å lage! Varier fyllet med det du måtte ha i kjøleskapet.

Spagetti med ostesaus Ostetortilla (Quesadilla)
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 4 stk
Pizzabunn:
½ pk gjær (25 g)
2 ½ dl lunket vann
2 ss olje
½ ts salt
3 dl sammalt hvete, fin
4 dl siktet hvetemel
Pizzafyll:
½ boks hakkede hermetiske tomater
½ boks tomatpuré
½ ts hvitløkspepper
1 ts sukker
1 ss tørket oregano eller pizzakrydder
300 g hvitost
½ kopp kokt skinke
½ stk løk
½ stk rød paprika
1 boks hermetisk sjampinjong i skiver (valgfritt)

Fremgangsmåte

Du kan enten lage din egen pizzabunn eller kjøpe den ferdig. Potetlomper, tacolefser og pitabrød fungerer også utmerket som pizzabunn.

Pizzabunn:

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell vannet i bakebollen og rør ut gjæren.
  2. Tilsett olje og salt.
  3. Tilsett melet litt etter litt - sammalt hvete først. Hold eventuelt tilbake litt mel om deigen har riktig konsistens. Elt deigen smidig og jevn slik at den slipper redskap og bakebolle. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
  4. Når deigen er ferdig hevet, kjevler du ut deigen til én stor pizzabunn eller 4 små. Legg dem deretter på en stekeplate med bakepapir.
  5. Stek pizzabunnene i ca. 5 minutter før du legger på fyllet.

    Pizzafyll:

  6. Bland grovt hakkede tomater og tomatpuré. Tilsett hvitløkspepper, sukker og pizzakrydder/oregano. Bre tomatsausen utover pizzabunnen.
  7. Riv gulosten på et rivjern. Skjær skinken i små terninger eller strimler. Kutt/hakk løken og paprikaen i små biter. Bland i litt sopp, om du ønsker det.
  8. Legg på revet gulost og deretter skinke, sopp og eventuelt det andre du ønsker å ha på.
  9. Stekes midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 - 20 minutter.
Kokkens tips

Det er smart å lage pizzafyllet mens deigen hever.