Brokkolisuppe med reker

En kald suppe som smaker nydelig om sommeren.
Vårlig suppe Tomat- og spinatsuppe
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
2 stk middels store potet
300 g brokkoli
1 l grønnsakbuljong (utblandet)
2 dl lettrømme
½ krm kajennepepper
½ ts salt
Tilbehør:
300 g rensede reker
100 g lettkokt brokkoli
2 stk baguette eller nyristet brød
100 g vellagret ost

Fremgangsmåte

  1. Skrell og skjær potetene i mindre biter. Skjær brokkolien i små buketter.
  2. Kok poteter og brokkoli i buljongen i 10 - 15 minutter.
  3. Sil fra ca halvparten av buljongen og ta vare på den. Kjør resten i en foodprosessor til det blir en glatt puré.
  4. Avkjøl puréen og bland i rømmen. Spe med resten av buljongen til en passe suppekonsistens.
  5. Smak til med kajennepepper og litt salt om nødvendig.
  6. Sett suppen noen timer til kjøling før den serveres.
  7. Legg rikelig med reker og lettkokte brokkolibuketter i hver suppetallerken, og server med brød og ost.