Fiskesuppe med ørret

Vi anbefaler og spise mer fisk både til pålegg og middag. Fiske er sunt og full av viktige omega 3 fettsyrer.

Tomatsuppe Skogssoppsuppe
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
2 ss smør
2 stk sjalottløk
1 dl hvitvin
4 dl fiskekraft
6 dl helmelk
1 stk fennikel
1 stk purre
2 stk gulrot
2 stk grønn paprika
500 g ørret
1 dl matfløte
1 stk eggeplomme
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss frisk gressløk
2 ss frisk basilikum

Fremgangsmåte

  1. Finhakk sjarlottløk, del fennikel, gulrot og paprika i strimler og purren i ringer. 
  2. Smelt smøret, tilsett sjalottløk og la det surre til løken blir gyllen.
  3. Tilsett hvitvin (evt hvitvinseddik), fiskekraft og melk, og la det koke sammen i 5 minutter.
  4. Tilsett grønnsaker og fiskebiter og la det trekke sammen i suppen i 10 minutter.
  5. Rør inn blanding av matfløte og eggeplomme. Nå skal ikke suppen koke. Smak til med salt og pepper, og ha i gressløk til slutt.
  6. Pynt med små basilikumblader og servèr med godt brød og smør til.