Gresskarsuppe med koriander

Gresskar er ikke lenger ensbetydende med halloween. I dag finner vi gresskar i butikkene større deler av året, og den kjempegode grønnsaken smaker blant annet nydelig i suppe. Prøv denne med koriander og chili.

Aspargessuppe
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

12
2 kg gresskar
3 ss rapsolje eller annen nøytral olje
4 stk løk
3 ss smør
6 stk tomat
7 båt hvitløk
3 stk grønn chili , klasse 2
4 ss karripasta
6 stk hønsebuljongterning
1 ½ l vann
1 l lettmelk
2 potte frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Skrell og skjær gresskar i biter og grovhakk løk, hvitløk, chili og tomat.
  3. Legg gresskarbitene i en langpanne og drypp over olje. Vend på stykkene slik at oljen fordeler seg gresskarbitene. Bak gresskarbitene i ovnene til de er møre, ca 30 minutter.
  4. Surr løk i smør i en stor kjele ved middels varme til løken er mør og blank.
  5. Tilsett tomat, hvitløk, chili og karripasta og la det surre i noen minutter, til tomatene er møre.
  6. Hell i kokende vann og buljongterninger sammen med gresskarbitene og småkok i noen minutter til gresskarbitene er myke.
  7. Mos suppen med en stavmikser og tilsett lettmelk. Smak til med salt og tilsett koriander like før servering. Server gjerne med en spiseskje rømme eller kvarg. 
Ernæringsrådgiverens tips

Gresskar kommer i mange farger og fasonger. Denne grønnsaken er rik på fiber og en god kilde til både proteiner og vitamin A. Også er den perfekt å lage suppe på!