Saupsuppe

Saupen og kalt kjernemelk er den melken du får når du kinner melk til smør. Denne melken er super å bruke til suppe, den er full av næringsstoffet og har en fantastisk smak.
Kyllingsuppe Krydret gulrotsuppe med linser
lett
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
3 ss hvetemel
1 l kjernemelk (saup)
½ dl kremfløte
3 ss rosiner
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Ha hvetemelet og 2 dl Saup i en kjele, og rør det ut for å unngå klumper. Spe på med resten av saupen, fløte og rosiner. Kok opp og la det småkoke 10-15 minutter. Smak til med sukker og litt vaniljesukker. Hvis du vil ha en søt suppe må du sukre godt, hvis du vil ha den syrlig og frisk sukrer du mindre.Saup er den vesken som er tilbake når du har kinnet smør til rømme. Det vil si, for å få rømme må du først ha fløte. For å få fløte må du separere helmelk noe som gir skummet melk og fløte. Når fløten blir syrnet er det rømme. Når rømme kinnes til smør får vi kjernemelk som biprodukt eller saup. Saup var det vanlig å bruke før når en hadde kuer på gården. Nå er det mulig å kjøpe saup av men nå som kjernemelk.