Sopp- og løksuppe

Rask, enkel og spennende suppe, basert på norske råvarer. 

Karvekålsuppe Fransk ostesuppe
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

2
400 g frisk sjampinjong
1 stk purre
1 stk rødløk
1 ss meierismør
3 ss hvetemel
3 dl lettmelk
3 dl grønnsakbuljong (utblandet)
1 ½ dl matfløte
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Kutt sopp og purre i skiver og finhakk rødløken.
  2. Stek grønsakene i smør i 5 - 10 minutter.
  3. Dryss over mel og spe med melk og buljong. La suppen småkoke i ca 5 minutter.
  4. Rør inn matfløte og smak til med salt og pepper.
  5. Pynt med litt finhakket rødløk, persille og soppskiver på hver tallerken. Server suppen varm med godt fersk brød til.