Kremet soppsuppe
En nydelig smakfull suppe, som varmer. Dette er den ekte smaken av høst.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 350 g Kantarell
- 4 stk Sjalottløk
- 40 g Smør
- 1 dl Matfløte
- 1 dl Crème fraîche orginal, 35 %
- 1 stk Eggeplomme
- 1 ss Maisstivelse (maizena)
- 8 dl Grønnsakbuljong (utblandet)
Fremgangsmåte:
- Børst soppen ren og kutt den i små biter. Kokkens tips:Du må gjerne bruke annen skogsopp om du ønsker det.
- Rens løken og kutt den i små biter.
- Smelt smøret i en stor kjele og tilsett løk og sopp. Krydre med salt og pepper. La det surre under omrøring til løken er gylden, ca 8 minutter.
- Tilsett grønnsakbuljong i gryten og la det hele småkoke i ytterlige 10 minutter.
- Tilsett fløten.
- Rør crème fraîche, eggeplomme og maisstivelse sammen og pisk det inn i suppen. Kokkens tips:Bland maisstivelse ut i litt kaldt vann før du tilsetter den i suppen, da unngår du klumper og suppen blir fin og jevn.
- Varm suppen til like under kokepunktet og smak til med salt og pepper.