Varm melk med krydder i gjennomsiktige glass med hank

Varm melk med julekrydder

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 5 dl Lettmelk
  • 1 ts Malt kanel
  • 0,5 ts Malt kardemomme
  • 0,25 ts Malt nellik
  • 0,25 ts Malt ingefær
  • 1 ts Vaniljesukker
  • 2 ss Kaffelikør (kan sløyfes)
  • 0,5 dl Kremfløte

Fremgangsmåte:

  1. Hell melk, krydder og vaniljesukker i en kasserolle. Varm sakte opp til under kokepunktet, mens du rører. Da får aromaen i krydderet tid til å utvikle seg.
  2. Sil melken og tilsett kaffelikør om du ønsker.
  3. Server straks med litt pisket krem.

Ernæringsrådgiverens tips:Visste du at melk er vår største bidragsyter til jod og kalsium i kostholdet, næringsstoffer vi trenger å få gjennom mat og drikke hver eneste dag?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.