Hjem - Melk-tv / Jul / Krumkaker

Krumkaker

Marianne og Aase Strømstad viser deg hvordan du kan lage sprø og smakfulle kromkaker.

Vanskelig

 

Ingredienser

Porsjoner 1
  • 2 stk egg
  • 125 g sukker
  • 90 g hvetemel
  • 100 g potetmel
  • 125 g smeltet smør
  • Ca 1 dl vann
  • ½ krm mandeldråper (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Egg og sukker piskes til eggedosis.

Sikt sammen det tørre og rør det forsiktig inn i eggedosisen.

Rør inn smør og nesten alt vannet. Smak til med mandeldråper.

La røren svelle i 30 minutter i kjøleskap. Rør inn mer vann hvis røren er for tykk.

Varm krumkakejernet. Jernet smøres til den første kaken - senere smøring er unødvendig på grunn av fettinnholdet i røren.

Kakene stekes gylne og formes til kremmerhus ved hjelp av en krumkakepinne eller til skålform ved å legg kakene over en skål.

Tips: Til dessert er det fint å servere is i en krumkake formet som en skål.

1 porsjon gir ca 18 krumkaker

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.