Hjem - Melk-tv / Kaker og bakst / Rabarbrakake

Rabarbrakake

Marianne lager en frisk og enkel rabarbrakake.

Enkel

Ingredienser

12 porsjoner
  • 500 g rabarbra
  • 3 stk egg
  • 2 ½ dl sukker
  • 175 g smør
  • 2 ½ dl hvetemel
  • ½ ts bakepulver
  • Ostekrem:
  • 3 dl kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam)
  • 200 g kremost naturell
  • 2 ½ dl melis
  • 2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Rabarbraen vaskes, og renses hvis den ytre delen er grov. Kuttes i staver på 3 - 4 cm.

Piske egg og sukker til eggedosis.

Tilsett smeltet avkjølt smør og sikt i hvetemel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen.

Røren helles over i en 26 cm form eller rektangulær form. Stikk stavene med rabarbra ned i røren og fordel de jevnt utover.

Stek kaken midt i ovnen på 175 ºC i ca. 40 minutter

Ostekremen:  
Visp alle ingrediensene til en luftig krem.
Server kaken lun med ostekremen som tilbehør eller avkjøl kaken og smør ostekremen på toppen.
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.