Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Baileys ostekake
  • Baileys ostekake

Baileys ostekake

En hjerteostekake med litt likør som setter prikken over i-en. En vinner i voksenselskapet!
Middels
Energi 264.1 kcal
Protein 4.5 g
Fett 20.8 g
Karbohydrater 10.3 g
Fiber 0.2 g
Kalsium 39.7 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.9 µg
Tilsatt sukker 5.2 g
Vitamin A 157.3 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.9 mg
Folat 7.2 µg
Fosfor 61.5 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 5.9 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 1.9 µg
Sink 0.3 mg

Ukobla ingrediens:
string(25) "kjeks med sjokoladeglasur"

Ingredienser

1 porsjoner 1 porsjon gir 12 stk
  • 100 g kjeks med sjokoladeglasur (f. eks Gjende Sjokolade))
  • 80 g digestive kjeks
  • 70 g smør
  • 4 stk gelatinplater
  • 2 stk egg
  • 140 g sukker
  • 3 dl kvarg naturell (f.eks Kesam) orginal
  • 250 g mascarponeost
  • 1 ½ dl Baileys likør
  • 1 ½ dl kremfløte , lett pisket
  • 2 dl sterk kaffe
  • 3 stk gelatinplater
  • 2 ts sukker

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform 20 cm i diameter.

Sett springformen i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.

 

Fyll:

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca 5 minutter. I mens vispes egg og sukker til luftig eggedosis.

Ta en ny bolle og rør kesam, mascarpone og Baileys sammen til en glatt masse. Smelt den oppbløtede gelatinen i litt vann over svak varme eller i mikrobølgeovn.

Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under konstant omrøring i ostemassen.

Tilsett til slutt eggedosisen og lett pisket krem i ostemassen under omrøring.

Hell ostemassen i formen og fordel massen jevnt. Sett formen i kjøleskap i 3–4 timer slik at ostemassen stivner.

Ha de oppbløtede gelatinplatene og sukker i varm kaffe og rør rundt til gelatinen har smeltet. Avkjøl kaffeblandingen før den helles forsiktig på toppen av kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet inntil gelelokket har stivnet.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.