Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Charlotte Russe
  • Charlotte Russe

Charlotte Russe

Dette er en meget enkel og dekorativ kake. Fromasjkaken kan både servers som dessert og på kakebordet.
Middels
Energi 186.9 kcal
Protein 3.7 g
Fett 8.9 g
Karbohydrater 22.8 g
Fiber 0.4 g
Kalsium 56.8 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.5 µg
Tilsatt sukker 14.7 g
Vitamin A 115.0 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.9 mg
Folat 10.6 µg
Fosfor 56.0 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.0 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 4.7 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 2.9 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

12 porsjoner
  • Rullekake:
  • 4 stk egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • ½ ts bakepulver
  • 2 dl jordbærsyltetøy eller bringebær
  • Enkel fromasj:
  • 3 dl kremfløte
  • 5 dl vaniljeyoghurt
  • 1 pk gelépulver med f eks jordbærsmak
  • 2 ½ dl vann

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.

Sikt i hvetemel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.

Hell røren i en stor langpanne dekket med bakepapir.

Stek sukkerbrødet midt i forvarmet ovn på 200 °C i ca 8 minutter.

Hvelv kaken over på et matpapir/bakepapir som er drysset med sukker. Trekk bakepapiret av kaken. Bakepapiret løsner lett hvis det pensles med kaldt vann.

Smør syltetøy jevnt utover hele kaken, men ikke på den ene langkanten som blir den ytterste kanten i rullen. Rull kaken sammen på langs. Arbeid raskt slik at kaken ikke stivner og blir vanskelig å rulle.

Rull bakepapiret litt stramt rundt kaken og la kaken ligge til den er avkjølt.

Skjær kaken i ca 1 cm tykke skiver.

 

Enkel fromasj

Visp kremfløten til luftig krem og bland i yoghurten. Velg den smaken du liker best. Løs geléen opp i kokende vann. Avkjøl litt og rør den i yoghurtblandingen.

 

Fremgangsmåte for å sette sammen kaken

Dekk en liten kakeform eller en bolle med plastfolie. Rullekaken som er skåret i skiver legges i bunnen og opp langs sidene.

Hell i fromasjen og la kaken stå kaldt til fromasjen er stiv.

Ta den ut av formen og sett kaken på fat. Pynt den gjerne med frukt som passer til yoghurtsmaken.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.