Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Crêpes med epler og karamellsaus
  • Crêpes med epler og karamellsaus

Crêpes med epler og karamellsaus

En liten kaloribombe av en dessert, men noen ganger må man bare unne seg noe himmelsk.
Enkel
Energi 167.1 kcal
Protein 2.1 g
Fett 6.9 g
Karbohydrater 23.5 g
Fiber 1.4 g
Kalsium 38.8 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.5 µg
Tilsatt sukker 13.6 g
Vitamin A 95.8 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 5.0 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 6.8 µg
Fosfor 47.9 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 9.5 mg
Niacin 1.4 mg
Selen 1.6 µg
Sink 0.2 mg

Ukobla ingrediens:
string(17) "revet muskatnøtt"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 125 g hvetemel
  • 2 stk egg
  • 2 ½ dl helmelk
  • 30 g smør
  • Fyll:
  • 1 kg eple
  • 200 g sukker
  • revet 1 ts sitronskall
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts malt kanel
  • ½ ts revet muskatnøtt
  • Karamell saus:
  • 60 g smør
  • 45 g brunt sukker
  • 70 g lys sirup
  • 1 dl kremfløte
  • 2 dl lettrømme

Fremgangsmåte

Ha hvetemel i en bolle. Bland egg og melk og visp det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper.

Bland i smeltet smør. Ha røren over i en mugge, dekk til og la stå i ca 30 minutter.

Mens røren sveller, lages eplefyllet og karamellsausen.

Fremgangsmåte eplefyll

Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i skiver.

Tilsett eplene, litt av sukkeret og revet sitronskall i en stor tykkbunnet kjele. Kok dem over middels varme, under stadig omrøring, til de begynner å bli most, men at det fortsatt er en del biter. Tilsett krydderet og sukker etter smak.

Fremgangsmåte karamellsaus

Ha alle ingrediensene til karamellsausen i en kjele og la det få et oppkok under stadig omrøring. La det småkoke i ca 1 minutt under omrøring. Trekk kjelen til side.

Stek crêpes

Varm en liten teflonpanne over middels varme og smelt litt smør. Ha litt røre i pannen. Snu kaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Lag ca 10 crêpes. Smør pannen om nødvendig.

Legg pannekakene på et rundt stort fat etterhvert som du steker og fordel litt av det varme eplefyllet oppå hver pannekake, slik at det blir en høy stabel av pannekaker med eplefyll i mellom.

Oppå den siste pannekaken legges det 2 dl lettrømme og det hele toppes med karamellsausen.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.