Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Flytende sjokoladehjerte med kvarg
  • Flytende sjokoladehjerte med kvarg

Flytende sjokoladehjerte med kvarg

En liten drøm av en sjokoladekake med flytende sjokolade i midten.
Middels
Energi 280.5 kcal
Protein 6.7 g
Fett 15.9 g
Karbohydrater 26.7 g
Fiber 0.5 g
Kalsium 44.1 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.7 µg
Vitamin D 2.4 µg
Tilsatt sukker 14.4 g
Vitamin A 228.2 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 1.8 mg
Folat 22.4 µg
Fosfor 91.7 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 8.7 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 6.1 µg
Sink 0.5 mg

Ukobla ingrediens:
string(26) "mørk sjokolade, 70% kakao"

Ingredienser

Porsjoner 2
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 25 g smør
  • 1 stk egg
  • 25 g sukker
  • 1 dl kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam)
  • 30 g hvetemel
  • 4 ss kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam) (til servering)

Fremgangsmåte

Brekk opp sjokoladen og smelt den sammen med smøret på svak varme. Avkjøl blandingen til romtemperatur, men pass på at den ikke stivner.

Visp eggedosis av egg og sukker, sikt i hvetemel og vend forsiktig inn kvarg og smeltet sjokolade.

Fyll røren i smurte porsjonsformer og stek kakene midt i ovnen ved 190 °C i ca. 15 minutter, til overflaten er fast. Kaken skal fortsatt være flytende inni når den serveres.

La kakene stå et par minutter i formene før de hvelves ut på porsjonstallerkener.
Server dem varme, pyntet med bær og med kvarg til. Drypp dråper av jordbær- eller bringebærsaus (fra flaske) i kvargen og trekk en knivspiss gjennom, da blir det hjertemønster.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.