Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Frøken Torps valnøttkake
  • Frøken Torps valnøttkake

Frøken Torps valnøttkake

En nydelig kake for den som er glad i nøtter.
Middels
Energi 395.6 kcal
Protein 8.3 g
Fett 29.4 g
Karbohydrater 23.5 g
Fiber 1.7 g
Kalsium 58.4 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.8 µg
Vitamin D 1.2 µg
Tilsatt sukker 20.4 g
Vitamin A 168.4 mg
Vitamin B1 0.2 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 2.1 mg
Folat 39.8 µg
Fosfor 189.2 mg
Jern 1.5 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.4 mg
Magnesium 48.8 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 11.2 µg
Sink 1.2 mg

Ingredienser

6 porsjoner
  • Bunn
  • 200 g valnøttkjerner
  • 1 ss hvetemel
  • 4 stk egg
  • 150 g sukker
  • Pynt
  • 1 ½ dl kremfløte , vispet til krem
  • sitronmelisse til pynt

Fremgangsmåte

Mal nøttene og bland med hvetemel.

Visp stiv eggedosis av egg og sukker. Vend forsiktig inn nøtteblandingen. Hell røren i smurt kakeform (Rund form ca 22 cm i diameter) og stek kakebunnen i stekeovn ved 175 °C i 35-45 minutter.

Avkjøl på rist og server på pent fat.

Pynt kaken med krem eller server en bolle med vispet krem ved siden av.

 

Tips: Melisseblad på kaken som pynt er lekkert.


Kaken rekker til 6-8 porsjoner.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.