Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Frossen jordbær-ostekake
  • Frossen jordbær-ostekake

Frossen jordbær-ostekake

Dette er den perfekte desserten til festen eller kaken på kaffebordet. Den er grei å lage uten stekeovn og holder til mange.
Middels
Energi 171.8 kcal
Protein 2.4 g
Fett 12.6 g
Karbohydrater 9.1 g
Fiber 0.6 g
Kalsium 35.9 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.6 µg
Tilsatt sukker 6.0 g
Vitamin A 163.7 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 21.2 mg
Vitamin E 0.9 mg
Folat 22.2 µg
Fosfor 52.5 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 7.6 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 2.3 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 300 g havrekjeks
  • 3 ss meierismør , smeltet
  • 3 stk egg
  • 250 g kremost naturell
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 dl melis
  • 1 stk appelsin
  • 3 dl kremfløte
  • 500 g jordbær
  • 4 ss konjakk eller likør

Fremgangsmåte

Knus kjeksen og rør inn smeltet smør. Fordel ca. halvparten i en smurt kakeform og trykk kjeksen ned i formen (Rund form, ca. 24 cm).

Skill eggene, og visp plommene med ost, vaniljesukker og melis til det er kremaktig. Riv skallet av appelsinen og bland det i.

Visp eggehvitene stive og kremfløten til krem.

Bland osteblandingen med eggehviter og krem.
Mos jordbærene med litt melis og likør eller konjakk.

Hell halvparten av kremblandingen i formen og fordel jorbærmosen oppå. Ha på resten av kremen og dryss til slutt resten av kjekssmulene over. 

Dekk til formen og sett den i fryseren i minst 4 timer. Sett kaken over på fat og la kaken stå i kjøleskapet i ca en halvtime før servering. Pynt med friske jordbær.

 

Kaken rekker til en kake på 6-8 porsjoner.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.