Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Isostekake med mangosaus
  • Isostekake med mangosaus

Isostekake med mangosaus

En eksotisk kake som du kan imponere familie og venner med.
Middels
Energi 193.7 kcal
Protein 4.1 g
Fett 12.7 g
Karbohydrater 15.4 g
Fiber 1.3 g
Kalsium 62.7 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.3 µg
Tilsatt sukker 7.4 g
Vitamin A 137.7 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 14.2 mg
Vitamin E 2.1 mg
Folat 23.0 µg
Fosfor 63.0 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 19.6 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 2.0 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

1 porsjoner
  • bunn:
  • 100 g mandler
  • 100 g sukker
  • 1 stk egg
  • fyll:
  • 6 stk gelatinplater
  • 250 g kremost naturell
  • saften og finrevet skall av 1 stk sitron
  • 3 ½ dl fruktyoghurt med melon/pasjonsfrukt
  • 2 stk egg
  • 150 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • kokende vann
  • pynt:
  • 3 stk mango
  • 1 ss frisk mynte , hele blader

Fremgangsmåte

Mal mandlene i en foodprosessor og bland i sukker og egg. Hell massen i en smurt eller bakepapirkledd springform (Rund kakeform, 24 cm i diameter ) og stek kaken i stekeovnen ved 160 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken på rist.

La gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. 5 minutter.

Rør sammen ost, sitronsaft og skall og yoghurt.

Visp eggedosis av egg og sukker. Bland eggedosisen i osteblandingen.

Visp fløten til luftig krem.

Klem vannet ut av gelatinen og smelte den i 2 ss kokende vann. Avkjøl litt. Rør gelatinoppløsningen inn i ostekremen. Bland forsiktig i den vispede kremfløten.

Hell ostekremen over den avkjølte bunnen. Frys kaken i 3-4 timer.

Skrell mangoene og fjern steinene. Skjær de i skiver og pynt iskaken. Den resterende mangoen kjøres i en hurtigmikser til en saus, som serveres ved siden av kaken. 
 

kake rekker til ca 12 porsjoner

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.