Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Omelette norvègienne
  • Omelette norvègienne

Omelette norvègienne

Omelett? Det franske navnet på denne "bomben" av en dessert kan lett være misvisende. Den har slett ingenting med en omelett å gjøre. Men kan gjerne gi assosiasjoner til is og snø. Uansett; en fantastisk dessert, som vi overraske gjestene dine.
Middels
Energi 119.7 kcal
Protein 4.2 g
Fett 3.2 g
Karbohydrater 25.0 g
Fiber 8.1 g
Kalsium 3.3 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 5.1 g
Vitamin A 0.2 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 2.2 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 4.1 µg
Fosfor 7.3 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.0 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 4.0 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 0.9 µg
Sink 0.0 mg

Ukobla ingrediens:
string(15) "sukkerbrødbunn"

Ingredienser

Porsjoner 6
  • ½ stk sukkerbrødbunn
  • 5 stk eggehvite
  • 5 ss melis
  • 1 l vaniljeis
  • 150 g bringebær
  • 50 g blåbær

Fremgangsmåte

Del et sukkerbrød i to. Legg den ene halvparten på et fat. Den andre halvparten kan fryses til senere.

Pisk eggehvitene halvt stive. Tilsett litt og litt melis under omrøring til massen er blitt en blank og seig marengs.

Legg halvparten av bærene på sukkerbrødbunnen. Fordel skiver av iskrem over og dekk hele kaken godt med marengsen, også ned på sidene.
Hvis du ikke skal steke kaken med en gang, kan den oppbevares i fryseren i mellomtiden.

Sett kaken i stekeovnen ved 250-300 °C i 5 - 10 minutter, til lokket er gyllent (følg med - det går fort). Pynt med bær. Kaken må serveres straks.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.