Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Ostekake med bringebær og sjokolade
  • Ostekake med bringebær og sjokolade

Ostekake med bringebær og sjokolade

En enkel ostekake uten steking. Bringebær og sjokolade er er herlig blanding.
Middels
Energi 331.9 kcal
Protein 4.0 g
Fett 25.2 g
Karbohydrater 21.9 g
Fiber 1.3 g
Kalsium 69.9 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.5 µg
Tilsatt sukker 14.0 g
Vitamin A 239.5 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 2.6 mg
Vitamin E 1.1 mg
Folat 9.4 µg
Fosfor 95.8 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 16.8 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 1.5 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 8
  • 100 g digestive kjeks
  • 40 g smør
  • 100 g melkesjokolade
  • 300 g kremost naturell
  • 2 dl kremfløte
  • 75 g sukker
  • 150 g bringebær
  • smeltet sjokolade og friske bringebær til pynt

Fremgangsmåte

Smelt smøret.

Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen.

Blandingen trykkes jevnt ned i 6–8 porsjonsskåler eller bunnen av en bakepapirkledd liten springform.

Sett porsjonsskålene til avkjøling i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.

Fyll:

Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn (pass på at det ikke blir for varmt, rør underveis).

Rør sammen kremost, kremfløte og sukker i en bolle til massen blir glatt og jevn. Bruk gjerne en håndvisp.

Tilsett bringebær (friske eller frosne som er tint).  Til slutt tilsettes den smeltede sjokoladen i en tynn stråle under omrøring.

Fordel ostemassen i porsjonsskålene eller en liten springform. Settes til avkjøling i kjøleskapet slik at ostemassen stivner. Ca 2 timer. Springformen vil trenge litt lengre nedkjølingstid.


Pynt med smeltet sjokolade og noen friske bringebær før servering.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.