Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Ostekake med hvit sjokolade
  • Ostekake med hvit sjokolade

Ostekake med hvit sjokolade

En drøm av en ostekake til den store festen eller en spesiell anledning.
Middels
Energi 384.6 kcal
Protein 5.7 g
Fett 28.2 g
Karbohydrater 26.9 g
Fiber 0.4 g
Kalsium 44.3 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.9 µg
Tilsatt sukker 2.2 g
Vitamin A 224.5 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 1.5 mg
Folat 12.8 µg
Fosfor 82.2 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 8.2 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 3.9 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

12 porsjoner
  • 200 g digestive kjeks
  • 50 g smør
  • 450 g hvit kokesjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 400 g kremost naturell
  • 4 stk egg
  • 2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform ca 23 cm i diameter. Sett springformen inn i forvarmet stekeovn ved 180 °C. Stek bunnen i ca 7 minutter. Avkjøl.

Reduser varmen i ovnen til 140 grader. Dekk hele utsiden av kakeformen med et helt stykke aluminiumsfolie slik at kakeformen blir vanntett.

 

Fyll:

Brekk sjokoladen opp i biter og smelt den forsiktig under omrøring i en kjele sammen med kremfløte.

Visp sammen kremost, vaniljesukker og egg med en håndvisp på lav hastighet til ostemassen blir luftig og glatt.

Til slutt tilsettes sjokolade- og kremblandingen under visping i ostemassen.

Hell massen i springformen og plasser denne i ovnen i en langpanne fylt med varmt vann (vannbad).

Stek kaken i ca 1 time ved 140 °C. Kaken er ferdig stekt når den er stiv i kanten, men fortsatt litt dissende i sentrum. Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen med døren på gløtt i ca 1 time før den tas ut og settes til avkjøling.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.