Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Ostekake med sjokolade
  • Ostekake med sjokolade

Ostekake med sjokolade

En himmelsk ostekake for deg som er glad i det søte gullet som heter sjokolade. Men jeg kan love deg at et stykke er nok.
Middels
Energi 259.6 kcal
Protein 3.4 g
Fett 22.0 g
Karbohydrater 11.2 g
Fiber 0.0 g
Kalsium 44.6 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 1.3 µg
Tilsatt sukker 9.7 g
Vitamin A 312.2 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 1.5 mg
Folat 15.3 µg
Fosfor 71.5 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 4.5 mg
Niacin 0.0 mg
Selen 4.2 µg
Sink 0.4 mg

Ukobla ingrediens:
string(26) "mørk sjokolade, 70% kakao"
Ukobla ingrediens:
string(12) "kremost lett"

Ingredienser

16 porsjoner
  • Bunn:
  • 50 g smør
  • 225 g sjokolade knust, kjeks
  • Fyll:
  • 225 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 400 g kremost lett Romtemperert
  • 100 g sukker
  • 4 stk medium egg
  • 3 dl kremfløte
  • 5 ss Kakao likør (Kahlùa)
  • Topping
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss kakao likør (kahlùa)

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Knus kjeksen i en food prosessor og bland smøret med kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform 24 cm i diameter.

Sett springformen i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Fyll:

Hakk sjokoladen i biter og smelt den over vannbad. (Vannbad: Bollen plassers oppå en kjele med kokende vann. NB Pass på at bollen er større en kjelen, slik at den ikke berører vannet. Bollen må tåle varme f. eks av stål, glass eller ildfast materiale. Innholdet i bollen varmes opp av dampen fra det kokende vannet).

Visp kremost og sukker med en håndvisper til det blir en luftig krem. Tilsett et og et egg under stadig visping. Sett håndvispen ned på lav hastighet og tilsett smeltet sjokolade, fløte og Kahlúa.

Hell forsiktig osteblandingen over kjeksbunnen i springformen.

Stek kaken i forvarmet ovn ved 160°C i 55 minutter til 1 time. Kaken er ferdig når den har fått en skinnende overflate med noen bobler og er litt mørkere i midten. La kaken stå å kjølne i minimum 3 timer eller over natten.

 

Topping eller tilbehør:

Bland sammen crème fraîche og Kahlúa og smør det oppå kaken eller server det ved siden av kaken.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.