Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Ostekake med Tia Maria
  • Ostekake med Tia Maria

Ostekake med Tia Maria

En deilig ostekake som smelter i munnen.
Middels
Energi 252.1 kcal
Protein 5.0 g
Fett 17.2 g
Karbohydrater 18.3 g
Fiber 0.5 g
Kalsium 54.2 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.8 µg
Tilsatt sukker 12.0 g
Vitamin A 200.5 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.8 mg
Folat 10.1 µg
Fosfor 75.6 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 13.1 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 3.0 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

12 porsjoner
  • 200 g havrekjeks med sjokoladeglasur
  • 70 g smør , smeltet
  • 600 g kremost naturell
  • 300 g kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam)
  • 200 g sukker
  • 3 ss hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 dl kaffelikør f. eks Tia Maria
  • 3 stk egg
  • 300 g crème fraîche orginal, 35 %
  • 150 g crème fraîche orginal, 35 % eller kesam orginal
  • 2 ss kaffelikør
  • ca 1 ss kakaopulver

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen.

Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform ca 25 cm i diameter. Sett springformen inn i forvarmet stekeovn ved 180 °C. Stek bunnen i ca 10 minutter. Avkjøl.

Hev temperaturen i ovnene til 240 grader.

 

Fyll:

Visp kremost, kvarg og sukker til en luftig masse.

Tilsett, hvetemel, vaniljesukker, Tia Maria, egg og crème fraîche i ostemassen under lett visping. Bruk gjerne en håndvisper. Hell ostemassen i den avkjølte formen.

Stek kaken i 10 minutter ved 240 °C og senk temperaturen til 110 °C. Stek kaken videre i 25 minutter. Slå av ovnen og åpne ovnsdøren, la kaken bli stående i ovnen i ca 2 timer før den tas ut og settes kaldt.

 

Topping:

Rør inn Tia Maria i crème fraîche/kesam og smør dette på toppen av den avkjølte kaken før servering. Dryss over kakaopulver. Pynt gjerne med biter av hvit og mørk sjokolade.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.