Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Sjokoladekake med solbær
  • Sjokoladekake med solbær

Sjokoladekake med solbær

I denne oppskriften er det brukt malte mandler som mel. Derfor er denne kaken både fantastisk god og egner seg ypperlig for de som har melallergi.
Vanskelig
Energi 444.1 kcal
Protein 9.2 g
Fett 40.9 g
Karbohydrater 8.9 g
Fiber 3.9 g
Kalsium 79.9 mg
Vitamin B2 0.4 mg
Vitamin B12 0.9 µg
Vitamin D 3.3 µg
Tilsatt sukker 1.3 g
Vitamin A 355.9 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 7.0 mg
Folat 32.8 µg
Fosfor 184.4 mg
Jern 1.4 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 51.1 mg
Niacin 0.6 mg
Selen 7.0 µg
Sink 1.1 mg

Ukobla ingrediens:
string(12) "solbærgelé"
Ukobla ingrediens:
string(11) "solbærsaft"

Ingredienser

12 porsjoner
  • 5 stk egg
  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 200 g skåldede og malte mandler
  • 3 ss solbærgelé eller solbærsyltetøy
  • Solbærkrem
  • 1 dl solbærsaft eller solbærlikør
  • 15 g sukker
  • 3 stk eggeplomme
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %

Fremgangsmåte

Pisk fem eggeplommer og en hel egghvite med sukker. Spar de fire eggehvitene til senere.

Smelt smør og sjokolade i vannbad. Avkjøl sjokoladeblandingen, og bland det i eggemassen.

Tilsett mandelmelet og vend solbærgelé/solbærsyltetøyet i. Pisk de fire eggehvitene stive og vend dem raskt, men forsiktig i. Hell straks massen i en smurt, melet springform og bak kaken i forvarm ovnen på 150 °C i ca 50 minutter.

Solbærsaus:

Kok opp solbærsaft/solbærlikør sammen med sukker.

Pisk sammen eggeplommene.

Hell den varme laken i eggeplommene under kraftig pisking. Pisk til kremen er kald.

Rør forsiktig inn crème fraîche, gjerne slik at kremen får en marmorert effekt.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.