Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Stikkelsbæriskrem
  • Stikkelsbæriskrem

Stikkelsbæriskrem

En lavkalori iskake som smaker kjempegodt. Hva er vel bedre?
Middels
Energi 161.2 kcal
Protein 3.2 g
Fett 4.1 g
Karbohydrater 27.6 g
Fiber 0.6 g
Kalsium 111.8 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 19.9 g
Vitamin A 43.8 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 4.6 mg
Vitamin E 0.1 mg
Folat 7.4 µg
Fosfor 99.6 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 12.3 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 0.2 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

6 porsjoner
  • 250 g stikkelsbær , frosne
  • 1 ½ dl melis
  • 1 ½ dl yoghurt naturell , gjerne Biola
  • 1 l yoghurtis eller annen fettfattig is med fruktsmak

Fremgangsmåte

Kjør frosne stikkelsbær i en foodprosessor med melis og yoghurt. Rør stikkelbæryoghurtisen forsiktig. Frys isen i en avlang kakeform på ca 1 ½ l, og rør i den et par ganger under nedfrysingen.

Legg deretter stikkelsbæris lagvis med ferdig yoghurtis i en avlang form. Frys isen.

Ta isen ut av fryseboksen ca 30 minutter før servering. Den kan gjerne skjæres i skiver og anrettes pent på tallerken. Server med for eksempel mos av stikkelsbær samt litt vispet kremfløte. Bruk gjerne en skive kiwi til pynt.

 

Iskake gir 6 - 8 porsjoner.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.