Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Vaffelhjerte
  • Vaffelhjerte

Vaffelhjerte

Visste du at vaffeljernet ble oppfunnet av amerikaneren Cornelius Swarthout i 1869? I USA feires dette med 'National Waffle Day' den 24. august. Den internasjonale vaffeldagen derimot - som oppstod i Sverige (hvor den blir kalt 'Våffeldagen') - feires 25. mars i forbindelse med 'Maria Budskapsdag'.
Enkel
Energi 74.0 kcal
Protein 3.2 g
Fett 0.9 g
Karbohydrater 12.5 g
Fiber 1.0 g
Kalsium 18.9 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 5.7 g
Vitamin A 30.3 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 25.3 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 23.2 µg
Fosfor 38.8 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 10.8 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 1.4 µg
Sink 0.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
  • Ferdig vaffelblanding
  • 1 dl cottage cheese
  • 4 ss jordbærsyltetøy
  • 1 stk kiwi, gul
  • ½ stk mango
  • ½ stk papaya

Fremgangsmåte

Lag vaffelrøren som anvist på pakken. Stek vafflene.

Legg et vaffelhjerte på en tallerken og ha på cottage cheese og syltetøy. Gjenta dette til du har tre lag. Ta av skallet på frukten, skjær den i biter og legg rundt det lille "vaffeltårnet".

Server.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.