Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Vannbakkelskrans
  • Vannbakkelskrans

Vannbakkelskrans

En fristende krans, med krem og bær. Vannbakkels kan man fylle med mye snadder. Her er det laget en krans, som er pyntet til fest.
Middels
Energi 304.0 kcal
Protein 4.8 g
Fett 25.7 g
Karbohydrater 13.5 g
Fiber 0.4 g
Kalsium 36.2 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 1.9 µg
Tilsatt sukker 4.3 g
Vitamin A 295.5 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 1.7 mg
Folat 17.7 µg
Fosfor 85.2 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 7.3 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 4.8 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

12 porsjoner
  • 125 g smør
  • 2 ½ dl vann
  • 2 ½ dl hvetemel
  • 4 stk egg
  • Fyll
  • 4 ss melis
  • 2 stk eggeplomme
  • 4 dl kremfløte
  • 1 glass /boks mascarponeost
  • Frukt og bær til pynt

Fremgangsmåte

Kok opp melk, sukker og smør. Tilsett melet og rør til deigen slipper kjelebunnen. Avkjøl litt og rør i ett egg om gangen. Bruk gjerne en håndvisper. Deigen skal være så tykk at den holder fasongen når den settes på platen med skje, eller sprøytes med sprøytepose.

Dekk stekeplaten med bakepapir og sprøyt deigen til en rund krans. Stek vannbakkelsene ved 200 grader i ca. 20 - 25 minutter. Vær forsiktig med å åpne ovnsdøren under stekingen og la gjerne den ferdigstekte kransen stå litt ekstra i ovnen med døren åpen. Avkjøl kakene på rist.

Pisk eggeplommer og melis til eggedosis. Visp kremfløten til luftig krem, og bland inn osten sammen med eggedosisen.

Del kransen i to og fyll den. Dryss melis på toppen. Del opp frukt og bær, og ha dette i midten av kransen.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.