Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Whiskykake til fest
  • Whiskykake til fest

Whiskykake til fest

En nydelig dessertkake til de voksne!
Middels
Energi 326.6 kcal
Protein 3.9 g
Fett 19.2 g
Karbohydrater 25.7 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 44.9 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.9 µg
Vitamin D 2.1 µg
Tilsatt sukker 24.6 g
Vitamin A 213.5 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 2.2 mg
Folat 20.7 µg
Fosfor 122.2 mg
Jern 1.5 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 23.7 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 4.9 µg
Sink 0.8 mg

Ingredienser

6 porsjoner
  • 200 g havrekjeks
  • 60 g meierismør , smeltet
  • 2 ss lys sirup
  • Fyll:
  • 4 stk gelatinplater
  • 8 stk eggeplomme
  • 150 g melis
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ½ dl whisky
  • 200 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Bland kjekssmuler, smeltet smør og sirup til en jevn masse. Trykk deretter massen jevnt ut i en rund kakeform på 22 - 24 cm i diameter. Stek bunnen i stekeovnen på 175 °C i ca 10 minutter. Avkjøl.

La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca 5 minutter. 

Pisk eggeplommer og melis til luftig eggedosis. Visp fløten til luftig krem, og bland kremen med eggedosisen.

Klem vannet ut av gelatinen og smelt det i varmt vann. Rør inn whisky. Avkjøl gelatinen litt og bland den i eggekremen.

Smelt sjokoladen og bland den med halvparten av eggekremen.

Hell først den lyse eggekremen over kjeksbunnen. La dette stivne litt i fryseboksen.
Fordel så sjokolade-og eggekremen over, og frys hele kaken i ca 4 timer.

Ta kaken ut av fryseren i ca 15 minutter før den skal serveres, slik at den er passe spisemyk.

 

Kaken rekker til 6 - 8 porsjoner.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.