Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Fromasjer/mousser/geléer / Bærmousse med sitron
  • Bærmousse med sitron

Bærmousse med sitron

En deilig og frisk mousse til selskap og fest.
Middels
Energi 119.7 kcal
Protein 3.3 g
Fett 5.3 g
Karbohydrater 14.5 g
Fiber 1.4 g
Kalsium 26.6 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 9.5 g
Vitamin A 17.3 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 6.0 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 9.6 µg
Fosfor 12.1 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 5.3 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 0.0 µg
Sink 0.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 10
  • 6 stk gelatinplater
  • 5 dl ferdig vaniljesaus
  • 3 dl kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam)
  • ½ stk sitron revet skall og saft
  • 200 g blåbær
  • 200 g bringebær
  • 4 ss sukker

Fremgangsmåte

Legg gelatinbladene i kaldt vann i ca 5 minutter.

Visp vaniljesausen kraftig og vend inn vaniljekvarg forsiktig.

Klem vannet av gelatinbladene og smelt dem i sitronsaften i en liten kjele på svak varme. Avkjøles litt før den røres inn i vaniljesausen.

Rør inn de fryste bærene, sitronskall og sukker. La moussen stivne i kjøleskap natten over. Pyntes med blåbær og jordbær før servering.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.