Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Fromasjer/mousser/geléer / Bringebærfromasjkake
  • Bringebærfromasjkake

Bringebærfromasjkake

Fromasjkaker er et bra alternativ til andre kaker når man ønsker noe nytt og spennende.
Vanskelig
Energi 166.5 kcal
Protein 2.9 g
Fett 4.0 g
Karbohydrater 28.6 g
Fiber 1.6 g
Kalsium 19.2 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.3 µg
Tilsatt sukker 10.9 g
Vitamin A 58.2 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 3.5 mg
Vitamin E 0.9 mg
Folat 13.4 µg
Fosfor 59.8 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 7.7 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 1.9 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 8
  • Bunn:
  • 2 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • Fyll:
  • 1 dl bringebærsyltetøy
  • Fromasj:
  • 1 pk gelépulver med bringebærsmak
  • 4 dl vann og bringebærsaft
  • 1 dl kremfløte
  • Pynt:
  • 250 g bringebær
  • 2 ss frisk sitronmelisse
  • 1 dl vispet kremfløte

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør forsiktig inn hvetemelet blandet sammen med bakepulver. Hell røren i godt smurt, rund kakeform på ca 24 cm i diameter (til en kake på 8 - 10 porsjoner) og stek sukkerbrødet i stekeovnen på 175 °C i ca 30 minutter. Avkjøl bunnen på rist.

Smør syltetøyet på den kalde bunnen og legg bunnen tilbake i den vaskede formen.


Smelt gelépulveret i varm saft, avkjøl litt og la bli halvstiv. Fold så inn vispet krem og hell fromasjen over kakebunnen. La stå kjølig til kaken er stiv (ca 4 timer eller mer).


Pynt
Ta kaken ut av formen og sett på pent serveringsfat. Pynt med friske bær, sitronmelisse og vispet krem.

 

 


  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.