Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Fromasjer/mousser/geléer / Gelé med frukter og bær
  • Gelé med frukter og bær

Gelé med frukter og bær

Denne desserten er så enkel å lage at du fint kan lage den i et større opplag til et bursdags- eller middagsselskap.
Enkel
Energi 61.1 kcal
Protein 1.1 g
Fett 0.2 g
Karbohydrater 13.1 g
Fiber 1.1 g
Kalsium 4.2 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 1.2 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 9.7 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 9.9 µg
Fosfor 8.2 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 3.8 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 0.1 µg
Sink 0.1 mg

Ukobla ingrediens:
string(26) "syrnet melk bringebærsmak"

Ingredienser

Porsjoner 2
  • 50 g jordbær
  • 50 g vannmelon
  • 50 g granateple (steiner)
  • 50 g gelépulver
  • 2 ½ dl vann
  • 2 dl syrnet melk bringebærsmak (evt jordbærsmak)

Fremgangsmåte

Skjær bær og frukt i skiver og legg i store glass. Dryss over steiner fra granateple.

Varm opp vann og gelépulver, la det avkjøle litt og hell deretter over frukten. La det stå og stivne i ca 2 timer. Hell så over syrnet melk og server.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.