Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Fromasjer/mousser/geléer / Hvit sjokolademousse med solbærsaus

Hvit sjokolademousse med solbærsaus

Rødt og hvitt frister øyet. En herlig hvit sjokolademousse med mørk rød/blå saus.

Lukten av solbær på kjøkkenet vil ta tankene med til minner om sensommer og saftkoking.

Middels
Energi 311.5 kcal
Protein 4.1 g
Fett 20.7 g
Karbohydrater 26.7 g
Fiber 0.7 g
Kalsium 39.2 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.7 µg
Tilsatt sukker 7.0 g
Vitamin A 177.7 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 22.3 mg
Vitamin E 1.4 mg
Folat 14.0 µg
Fosfor 61.7 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 6.9 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 3.2 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 200 g hvit kokesjokolade
  • 2 stk egg
  • 1 stk gelatinplater
  • 2 dl kremfløte
  • Solbærsaus:
  • 100 g frosne solbær
  • ½ dl vann
  • 50 g sukker

Fremgangsmåte

Smelt sjokoladen over vannbad. Sett den til side.

Pisk eggene over vandbadet, til massen er tykk, varm og luftig, i ca 10 minutter. Vannbad: Bollen plasseres oppå en kjele med kokende vann. Bollen (av stål, glass eller annet ildfast materiale) må tåle varme. NB! Pass på at bollen er større enn kjelen, slik at den ikke berører vannet.  Innholdet i bollen varmes opp av dampen fra det kokende vannet. 

Legg gelatinplaten i kaldt vann. Ta den opp etter sju minutter, og ha den i den varme eggemassen. Rør til gelatinen er oppløst. Tilsett den smeltede sjokoladen, og pisk videre, til massen har samlet seg. Pisk videre over kaldt vannbad, så blandingen er lett avkjølt. 

Visp fløten til luftig krem, og vend kremen inn i sjokoladeblandingen. Fordel moussen i fire porsjonsskåler, og sett dem kaldt, til moussen er stivnet, ca. 3-4 timer.

Solbærsaus:
Kok bærene opp sammen med vannet, til bærene er gjennomkokte. Tilsett sukkeret, og la blandingen koke til sukkeret er oppløst. Sil sausen, og avkjøl helt. Ved servering helles det et tynt lag med solbærsaus over moussen.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.