Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Fromasjer/mousser/geléer / Multegelé med rømme- og kanelkrem
  • Multegelé med rømme- og kanelkrem

Multegelé med rømme- og kanelkrem

En delikat og enkel dessert som er lett å lage.
Enkel
Energi 143.0 kcal
Protein 1.1 g
Fett 2.5 g
Karbohydrater 28.2 g
Fiber 1.2 g
Kalsium 12.3 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 26.9 g
Vitamin A 33.4 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 19.0 mg
Vitamin E 0.7 mg
Folat 10.5 µg
Fosfor 12.1 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 6.7 mg
Niacin 3.7 mg
Selen 0.1 µg
Sink 0.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 5 stk gelatinplater
  • 4 dl vann
  • 200 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 dl multer
  • Rømme - og kanelkrem:
  • 4 ss seterrømme (evt lettrømme)
  • 3 ss melis
  • ½ ts malt kanel

Fremgangsmåte

Bløtlegg gelatinplatene i 5 minutter i litt kaldt vann og klem ut vannet.

Kok opp vann med sukker, vaniljestang og sitronsaft. Løs opp gelatinplatene i vannet og slå blandingen over multer som er lagt i et fint glass.

Sett geléen i kjøleskapet til den er stiv.

Rømme- og kanelkrem
Bland rømmen med melis og kanel. Stivpisk blandingen og ha den på toppen av multegeléen.

I samarbeid med Restaurant Lian ved Inge Johnsen.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.