Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Fromasjer/mousser/geléer / Pære- og snøfrisktrifle
  • Pære- og snøfrisktrifle

Pære- og snøfrisktrifle

En trifle lages som oftest med lag av gelé, frukt og krem som er lagt over sukkerbrød (eller som i denne oppskriften, kransekake) dynket i alkohol. Det finnes mange variasjoner av desserten og den har utviklet seg mye over tid. Det sies blant annet at den aller første trifle som ble laget bestod kun av krem smaksatt med sukker, ingefær og rosevann.
Middels
Energi 196.5 kcal
Protein 0.9 g
Fett 7.8 g
Karbohydrater 21.5 g
Fiber 1.4 g
Kalsium 21.3 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 18.7 g
Vitamin A 104.6 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 6.1 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 2.8 µg
Fosfor 19.7 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 7.1 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 0.2 µg
Sink 0.1 mg

Ukobla ingrediens:
string(18) "snøfrisk naturell"

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 2 stk pære
  • 3 dl portvin
  • 150 g sukker
  • saft av 1 stk sitron
  • frøene fra 1 stk vaniljestang
  • 2 stk gelatinplater
  • 150 g kransekake eller makroner
  • 150 g snøfrisk naturell
  • 2 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Skrell pærene og del de i tynne biter.

Kok opp portvin, sukker, sitronsaft og vanilje. Legg pærebitene i lake og la trekke på svak varme i 10 minutter.

Ta pærene opp av laken. Legg gelatinen til bløt i kaldt vann, klem ut vannet og smelt den i portvinslaken. Del kransekaken i biter, og fordel det i 6 glass.

Hell portvinslaken over og la det stå til det stivner, 1-2 timer. Visp kremfløten og bland med snøfrisk. Legg kremen lagvis med pærene 2 ganger over portvinsgeleen. Avslutt med litt krem. 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.