Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Fromasjer/mousser/geléer / Sjokolademousse
  • Sjokolademousse

Sjokolademousse

Her har du en fin måte å "fiffe" opp den ferdigpakkede sjokolademoussen på. Lett å lage og servere når du har mange gjester.
Enkel
Energi 205.7 kcal
Protein 2.8 g
Fett 17.4 g
Karbohydrater 9.1 g
Fiber 1.1 g
Kalsium 72.2 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 193.3 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 1.9 mg
Vitamin E 0.4 mg
Folat 10.4 µg
Fosfor 58.5 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 8.9 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 0.9 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 1 pk sjokolademousse med Dajm
  • 2 dl melk
  • 2 dl kremfløte
  • 100 g granateple (steiner)
  • 20 g hvit kokesjokolade , høvlet
  • 20 g mørk kokesjokolade , høvlet

Fremgangsmåte

Lag sjokolademoussen som anvist på pakken og bland i melk.

Hell det over i et glass. La stå kaldt i 1 time. 

Visp fløte til luftig krem, og legg en topp på moussen.

Skjær ut steiner fra granateple, og dryss de over. Bruk en ostehøvel til å høvle sjokoladen og legg det over pent til slutt.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.