• Skogsbærkake

Skogsbærkake

En frisk og lett kake til enhver anledning. Kan settes på kaffebordet året rundt, eller benyttes som en frisk dessert.
Middels
Energi 145.1 kcal
Protein 6.0 g
Fett 6.5 g
Karbohydrater 14.5 g
Fiber 1.7 g
Kalsium 82.1 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 10.1 g
Vitamin A 44.4 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 6.2 mg
Vitamin E 1.8 mg
Folat 12.1 µg
Fosfor 77.7 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 23.8 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 0.8 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

12 porsjoner
  • 75 g mandler
  • 2 stk eggehvite
  • 75 g sukker
  • Fyll:
  • 100 g blåbær
  • 100 g bringebær
  • 50 g bjørnebær
  • 25 g solbær
  • 25 g rips
  • 10 stk gelatinplater
  • 1 beger kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • 1 beger kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam)
  • 200 g yoghurt naturell
  • 125 g sukker

Fremgangsmåte

Mal mandlene.
 
Pisk de romtempererte eggehvitene til stivt skum i en kjøkkenmaskin. Deretter tilsetter du sukker mens du fortsatt pisker, slik at det blir en stiv og luftig marengs. Skjær marengsen forsiktig inn i mandlene.
 
Legg bakepapir i bunnen av en springform (26 cm) eller en rektangulær form (20 x 33 cm) og fordel mandelmassen jevnt i formen.
 
Stek ved 175 ºC i 15 minutter.
 

Blandingsforholdet på bærene, og hvilke man ønsker å benytte, bestemmer man selv. Tilsammen skal det bli 300 g bær. Bærene tines hvis de er frosne.
 
Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem stå og bli myke, ca 10 minutter.
 
Bland kvarg, yoghurt og sukker. Varm opp bærene i en kasserolle og mos bærene i en blender eller med en stavmikser.
 
Løs opp gelatinplatene i den varme bærmosen under omrøring. Avkjøl bærmosen noe.
 
Hell bærmosen i en tynn stråle i meieriproduktblandingen under stadig omrøring. Hell blandingen over den avkjølte mandelbunnen.
 
Sett kaken kaldt til fromasjen er stivnet. Minimum 3 timer. Pynt med sitronmelisse og friske bær.

 

Tips: Sukkereret i kakebunnen og fyllet kan erstattes med Splenda (kunstig søtningsstoff) - 6 ss Splenda i kakebunn og 10 ss Splenda i fyll.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.