Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Frukt/bær / Bakte stikkelsbær
  • Bakte stikkelsbær

Bakte stikkelsbær

Søte bløte… Om man ikke kan deklamere det søte diktet, kan man hvert fall nyte de gode bærene. Stikkelsbær er en bærsort som brukes altfor sjeldent. Stikkelsbærbusker blir mer og mer skiftet ut med andre bærbusker. Men om man tåler kampen med buskens små torner, vil man oppdage bærenes fortreffelig smak og skjønnhet. I oppskriftene er det brukt røde stikkelsbær, men de grønne er like gode å bruke. Dette er en veldig enkel dessert. Frosne stikkelsbær bakt i ovnen. Smakfullt og stressfritt. Og med den valgte bærsorten, kanskje også litt uvanlig…
Næringsinnhold
Enkel

Næringsinnhold

Næringsstoff Per 100 g Per porsjon
Energi 148.3 kcal 341.0 kcal
Protein 3.4 g 7.8 g
Fett 5.8 g 13.2 g
Karbohydrater 18.0 g 41.5 g

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 400 g stikkelsbær
  • 4 ss portvin
  • 2 ss sukker
  • Deig:
  • 2 stk egg
  • 75 g sukker
  • 5 ss hvetemel
  • 1 dl melk
  • 1 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Skyll bærene, og knip av ”blomsten”. Fordel bærene i porsjonsformer, etter antall porsjoner. Hell over portvin og dryss over sukkeret.

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis, og bland inn melet.
Kok opp melk og fløte, og bland væsken inn i eggemassen under omrøring 

Hell deigen over bærene. Dryss litt sukker over, og stek formene i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 20 minutter.

Serveres lun med vaniljeis eller vispet krem.

blog comments powered by Disqus
Meierileksikon

Meierileksikon

Her finner du en samlet alfabetisert framstilling av alle typer nye og gamle melke- og meieriprodukter, produksjonsprosesser, bakterielle og kjemiske bestanddeler og mye mer.

Gå til Meierileksikon
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.
  • Magnesium Magnesium Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, nerver og muskler. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, poteter, sjømat og belgvekster.
  • Vitamin D Vitamin D Bidrar til nomal funksjon av immunforsvar, muskler, skjelett og tenner. Kilder: sollys, fet fisk og tran. Ekstra lett melk er beriket med vitamin D.
  • Ett glass melk gir deg: Ett glass melk gir deg: Melk inneholder flere viktige næringsstoffer kroppen trenger hver dag.