Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Frukt/bær / Frossen yoghurt med kirsebær
  • Frossen yoghurt med kirsebær

Frossen yoghurt med kirsebær

Kirsebær er også en bærsort som ikke brukes så mye. Morellene har gjort inntog i butikkene, og dermed blir kirsebærene litt glemt. En smak av denne fantastiske kirsebærisen vil få kirsebærene fram i rampelyset igjen. Nyt!

Middels
Energi 121.6 kcal
Protein 2.9 g
Fett 1.5 g
Karbohydrater 24.1 g
Fiber 0.4 g
Kalsium 42.1 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 19.1 g
Vitamin A 41.2 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 1.6 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 2.8 µg
Fosfor 39.0 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 9.8 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 1.1 µg
Sink 0.2 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • ½ dl matyoghurt
  • 1 dl helmelk
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 stk eggehvite
  • 7 ss melis
  • 220 g frosne kirsebær

Fremgangsmåte

Skrap ut kornene fra vaniljestangen, og ha dem i melken. Varm opp melken forsiktig. Den skal ikke koke. Avkjøl melken.

Pisk eggehvitene stive, tilsett melis, og pisk til en blank og stiv marengs. Bland inn den avkjølte melken og yoghurten i eggehvitene. Hakk kirsebærene grovt og vend dem i blandingen.

Sett blandingen i fryseren i ca to timer. Ta den ut, og pisk igjennom blandingen med en håndmikser.  Sett blandingen tilbake i fryseren, og la den stå i over tolv timer.

Ta isen ut av fryseren femten minutter før isen skal serveres. Pisk igjennom den, og sett den tilbake i fryseren til den skal serveres.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.