Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Frukt/bær / Fylte epler
  • Fylte epler

Fylte epler

Ut i skogen, opp på fjellet... Lag Turmat som smaker godt og som er enkelt å tilberede. Retten kan fint lages hjemme på kjøkkenet også.

Enkel
Energi 139.3 kcal
Protein 2.3 g
Fett 5.5 g
Karbohydrater 19.8 g
Fiber 1.1 g
Kalsium 55.2 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.4 µg
Tilsatt sukker 9.7 g
Vitamin A 66.0 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 4.3 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 1.2 µg
Fosfor 11.7 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 4.8 mg
Niacin 23.2 mg
Selen 0.1 µg
Sink 0.0 mg

Ingredienser

Porsjoner 2
  • 2 stk eple
  • 50 g sjokolade
  • ½ dl sukker
  • 2 ts malt kanel
  • ½ dl rosiner
  • 2 ss smør
  • 2 dl kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam)

Fremgangsmåte

Fjern kjernehuset fra eplene og fyll hullene med sjokolade, sukker, kanel og rosiner. Pakk eplene i godt smurt aluminiumsfolie (Dette kan gjøres før turen).

Foliepakkene stekes i glørne til bålet i ca 10 minutter. Server med kvarg.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.