Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Frukt/bær / Jordbærcarpaccio med mynteis

Jordbærcarpaccio med mynteis

Jordbærcarpaccio med mynteis er en deilig kombinasjon. Bruk frisk mynte i desserter og du vil få mange nye smaksopplevelser.
Enkel
Energi 62.4 kcal
Protein 1.8 g
Fett 1.5 g
Karbohydrater 12.5 g
Fiber 5.3 g
Kalsium 21.8 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 1.2 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 34.9 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 23.6 µg
Fosfor 17.5 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 8.9 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 0.0 µg
Sink 0.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
  • 7 stk friske jordbær
  • 1 stk lime
  • 1 dl vaniljeis
  • 6 blad frisk mynte

Fremgangsmåte

Skjær jordbær i tynne skiver og legg på en tallerken.

Skjær av skallet på limen, skjær ut fileter og legg dem på jordbærene. Press ut resten av saften og hell det over jordbærene.

Bland finhakket frisk mynte med vaniljeis og lag en stor kule. Sett denne i midten av jordbærene.

Desserten er klar til servering.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.