Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Frukt/bær / Jordbærcarpaccio med mynteparfait
  • Jordbærcarpaccio med mynteparfait

Jordbærcarpaccio med mynteparfait

Den perfekte desserten og en søt avslutning på en lang og lys sommerkveld.
Middels
Energi 210.9 kcal
Protein 2.3 g
Fett 16.9 g
Karbohydrater 12.0 g
Fiber 1.0 g
Kalsium 52.4 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 0.9 µg
Tilsatt sukker 7.9 g
Vitamin A 236.6 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 27.9 mg
Vitamin E 1.7 mg
Folat 33.5 µg
Fosfor 76.3 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 10.2 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 3.0 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 1 kurv jordbær
  • Mynteparfait:
  • 100 g sukker
  • ½ dl vann
  • ½ potte frisk mynte
  • 5 stk eggeplomme
  • 5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Kok opp sukker, vann og mynteblader og la det koke i 2 - 3 minutter. Trekk kjelen vekk fra platen, ta ut myntebladene, skjær dem i tynne strimler og avkjøl laken.

Pisk eggeplommene stive og tilsett den avkjølte myntelaken i eggedosisen i en tynn stråle under omrøring.

Visp kremfløten stiv og bland den inn i eggedosisen. Tilsett de finhakkede myntebladene.

Sett bollen i fryseboksen og rør i parfaiten 3 - 4 ganger under innfrysning for å unngå iskrystaller.

Ta mynteparfaiten ut av fryseren 15 minutter før servering.

Kok alle ingrediensene til sukkerlaken og la den avkjøles helt.

Jordbærene skjæres i tynne skiver og legges i takstensmønster på 6 tallerkner. Den kalde sukkerlaken pensles over jordbærene. Form mynteparfaiten til kuler som legges midt på tallerkenen.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.